Üdvözöllek weboldalamon!

A nevem Darázs Dániel, és Angliában élek.
Az alábbi oldalakon információkat találsz az angliai élettel, munkavállalással kapcsolatban.
Az információkat rendszeresen frissítem, de ha nem akarsz lemaradni semmi fontos változásról, iratkozz fel és értesítelek.

Ird be az e-mail cimed:

Delivered by FeedBurner

Fontos! Semmilyen okból nem adom ki sem a neved, sem az e-mail címed, és nem fogok spam-et küldeni.

Köszönöm, hogy feliratkozol!

http://www.hirek-erdekessegek-aktualitasok-magyaroknak.angliaimunkakezdes.hu/

Loading

Regisztráld INGYEN az önéletrajzod! - Találd meg a hozzád illő munkát!

Regisztrálj itt:Regisztráld az önéletrajzod! és itt:Regisztráld az önéletrajzod!

Ha autóvásárlásban gondolkodsz, meg fogsz lepődni, hogy a Királyságban a használt autóknak mennyire nincs értékük. Magyarul nagyon olcsók.


Általánosan elmondható, hogy a gépjármű park jó állapotú. Ez talán köszönhető annak, hogy az éves hőmérséklet-ingadozás nem olyan nagymértékű, mint mondjuk Magyarországon, így nem olyan rozsdásak, rohadtak az öregebb autók sem. A másik oka valószínűleg az, hogy itt a három évnél idősebb autókat, évente kell műszaki vizsgára vinni.
A vizsga itt úgy néz ki, hogy be kell jelentkezni műszakira, majd az adott időpontban megjelenni. Ekkor átvizsgálják az autót, ha nincs minden rendben, akkor türelmi időt kapsz, ami alatt a hibát meg kell szüntetni, majd ismét megjelenni. Nem kell újra fizetni.


Ha vásárolsz, nincs átírási költség. Az eladó kitölti az autó saját nyomtatványát, melyből letép egy meghatározott darabot, mely a te „forgalmi engedélyed” lesz. A fennmaradó részt beküldi a hivatalba, majd néhány nap után te fogsz kapni egy ugyanolyan papírt, melyet majd te töltesz ki, ha eladod az autót. Nagyon egyszerű.


Ha megveszed az autód, több dologra is szükséged lesz. Az első a műszaki vizsga, erről már volt szó, ez egy évre szól. Ami érdekesség, hogy a Királyságban például nem fontos, hogy az azonos tengelyeken azonos mintázatú gumiabroncsok legyenek. Ha négy különböző gumi van fent, és azok mindegyike megfelelő, nem túl kopott, akkor semmi gond.


A másik az útadó. Ezzel minden járműnek rendelkeznie kell, amelyik a közutat használja. Mindegy, hogy áll vagy halad, parkol. Ha a közúton van, akkor ezért fizetni kell. Ez egy papír tárcsa, melyet a szélvédőn, jól látható helyen kell elhelyezni. Ha nincs tárcsa, jön a bilincs és az drága. 6 vagy 12 hónapos intervallumra lehet megvásárolni online vagy a postákon. Az útadó megvásárlásához a pénz mellett szükséged lesz az autó papírjaira, az érvényes műszaki vizsgát igazoló papírra és az érvényes biztosítást igazoló papírra.


A biztosítási rendszer szintén eltér a magyarországi gyakorlattól. A biztosítást személyre és járműre kötik. Az vezetheti az autót, akinek van érvényes biztosítása rá. Tehát egy személy egy bizonyos autó. Alapesetben ezzel a biztosítással másik jármű nem vezethető. Persze van arra is lehetőség, hogy komplexebb biztosítást köss, amivel akár bármelyik autót vezetheted, vagy akár több személyt is felvehetsz, aki a te autódat vezetheti. Ezek persze plusz költségek.

Az interneten rengeteg olyan oldal van, ahol a megadott adatok alapján sorba rendezik neked, hogy melyik biztosítónál, milyen szolgáltatásokat, mennyi pénzért tudsz igénybe venni.

Jellemző még, ha az éves biztosítási díjat nem egy összegben fizeted ki, hanem mondjuk havi részletekben, akkor kamatot számolnak fel. A díj alapvetően olcsóbb, ha honosított a
jogosítványod.

A biztosítást megkötheted még bármelyik biztosító irodájában, vagy akár a postán, vagy az interneten is. Arra figyelni kell, hogy a biztosítási kötvény néhány nap múlva fog csak postán megérkezni, és erre szükséged lesz az útadó megkötésekor.


Ha ez mind megvan, akkor jogszerűen használhatod az autódat.


Az autóvásárlásnak több útja is lehetséges. Városszerte sok a kereskedő, szerelőműhely, akik használt autókkal foglalkoznak, valamint vannak helyi apróhirdetési újságok is, ahol maga a tulajdonos hirdeti az autóját. Ezen kívül az interneten is rengeteg eladó autót találsz, ahol egyszerűen tudod szűkíteni a kört, akár a lakóhelyedhez távolsága, vagy akár típus szerint.

 

Kapcsolódó linkek:

Használt autók

.

Kötelező biztosítás I.

Kötelező biztosítás II.

 

 


Vélemények  

 
#2 Da-ni 2012-01-09 18:11
Idézet - Gergely Dávid:
Kerdesem az lenne, hogy, ha a megkotott biztositas kotvenyere varok, vezethetem e az autot. Van e turelmi ido, mint magyarorszagon, vagy ideiglenes, kinyomtathato igazolas, online koteskor?

Elméletileg, ha megkötötted, a megadott időponttól él a biztosításod. Óra - percre meg kell adni mikortól éljen a biztosítás. A megadott idő után használhatod az autót, ha esetleg a rendőr megállít, max be kell mutatnod valamelyik rendőrőrsön pár napon belül.
Amúgy a posta gyors, tehát hamar meg fogod kapni a biztosítási kötvényed.
Idézet
 
 
#1 Gergely Dávid 2012-01-09 10:47
Kerdesem az lenne, hogy, ha a megkotott biztositas kotvenyere varok, vezethetem e az autot. Van e turelmi ido, mint magyarorszagon, vagy ideiglenes, kinyomtathato igazolas, online koteskor?
Idézet
 

Véleményezd Te is!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Hirdetés